Waarom Dance for Life! Fight for Joany?

 

Dance 4 Life! Fight for Joany is een dansevenement dat plaats zal vinden in Heerlen, Limburg en waarvan de opbrengsten naar het bekostigen van de levensreddende en levenskwaliteit verbeterende operaties van Joany gaan. Gedurende het weekend worden er prachtige danslessen verzorgd door professionele dansers en danseressen. Ook kan je genieten van mooie dansoptredens. Het weekend staat in het teken van plezier, dans, beweging en samenwerking. Neem vooral een kijkje bij het programma om te zien wat voor leuks er allemaal te beleven valt!

 

Dans is altijd Joany's grote passie geweest. Na het afronden van de vooropleiding dans (Kumulus IDA/ODM) in Maastricht verhuisde zij naar Portugal om daar aan Performact verder te studeren. Helaas kampte ze altijd al met gezondheidsproblemen en in 2019 na een val op haar nek werden deze alleen maar erger. Een dwaalspoor door de medische wereld volgde. Ondanks alle mogelijke inspanningen verslechterde de gezondheidssituatie alleen maar. In Maart 2024 kwamen wij in Barcelona bij een gespecialiseerde neurochirurg  voor instabiliteit aan de wervelkolom. Hier bleek dat niet alleen haar halswervelkolom maar haar gehele wervelkolom tot en met het bekken instabiel waren. Ook heeft ze onder andere de genetische bindweefsel aandoening hEDS. Het ging inmiddels zo slecht met Joany dat zij in Barcelona op de Intensive Care opgenomen moest worden tot aan haar eerste operatie. 

Ontzettend spannende dagen volgden maar de eerste operatie was gelukkig een groot succes. Tijdens deze operatie vond er een tethered cord release operatie plaats en tegelijkertijd werd C0 tot en met T2 gefuseerd met tractie. 2 weken later werd haar borstwervelkolom gefuseerd met tractie en weer 2 weken later werden haar lumbale wervelkolom en bekken gefuseerd met tractie. Vóór deze laatste operatie werd er via de rug en de buik geopereerd. 


Kosten van deze reis

Deze operaties waren het uiteraard meer dan waard. Ze hebben haar leven gered en haar een kans gegeven om weer te gaan leven na 5 jaar ernstig ziek en in volledige afzondering te hebben geleefd. Helaas werden deze operaties niet vergoed en hierdoor kwamen ze met een prijskaartje, eentje die wij uiteraard niet zo maar konden betalen. 

 

Momenteel komen de uitgaven uit op ongeveer €350.000 

Hierin zijn de kosten inbegrepen van de operaties, onderzoeken, ziekenhuis, reis en verblijf. Daarnaast vinden er nog verdere onderzoeken plaats en moet ook de revalidatie bekostigd worden. Verder is er waarschijnlijk nog een operatie nodig in de nabije toekomst. Daarom zijn wij nog bezig met een Crowdfunding om de komende kosten te dekken. 

 

Wil jij je steentje bijdragen aan het herstel van Joany en tegelijkertijd genieten van een super dansweekend met professionele en top dansdocenten? Schrijf je dan nu in en doe gezellig mee!